miercuri, aprilie 27, 2011

despre religie

Dumnezeu da, dar ce treaba au religiile cu Dumnezeu? Cum pot pretinde niste oameni ca inteleg vointa divina si ca stiu ce legi sa urmezi pentru a te feri de pacat? Si cum pot ei defini pacatul in ochii lui Dumnezeu? Toate religiile sunt create de oameni, nu de Dumnezeu. Cand a creat, Dumnezeu nu a scris Biblii si nici alte texte si nu a dat nici autografe. Mai ales nu a numit pe nimeni preot. A creat un sambure divin in tot si in toate.

De ce un om la peste 80 de ani ajunge sa renege calitatea umana? Pentru ca asta ne-au invatat sa facem mai ales religiile. Ce religie moderna accepta creatia lui Dumnezeu in forma, cu chipul pe care Dumnezeu ni l-a dat? Aceea care imi spune sa nu intru in biserica la menstruatie sau cea care imi zice sa ma acopar ca sunt femeie? Cea care ne imparte in caste? Cea care a pornit cruciadele sau cea care declara jihad? Cea care practica pedeapsa cu moartea? Poate cea care spune ca animalele nu au inteligenta? Eu am devenit confuza intre atatea religii atotstiutoare si doritoare sa imi salveze sufletul.

Nu e nimic in neragula cu sufletul meu si nu are nevoie sa fie salvat, decat din mainile lor. Legile ontologice ale lumii nu le inveti prin religie. Un om spiritual nu este crestin, musulman, hinduist sau altele. E pur si simplu o fiinta sensibila la frumusetea fara margini a lumii. Si contrar teoriei generale a opuselor, nu am nevoie de iad ca sa inteleg raiul si frumosul. Am nevoie de mine insami. Dumnezeu nu iarta, pentru ca nu are ce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Paypal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.