vineri, decembrie 10, 2010

recapitulari

Am sa incep prin a scrie despre ultimele saptamani in care mi s-au intamplat atatea lucruri importante. Am aflat in primul rand ca felul meu de a gandi si a functiona este autentic si ma duce in directia in care imi doresc sa merg. Apoi ca si rezultat energia pe care incepusem deja sa o simt de cativa ani in urma acum are un scop si o orientare. Iar cand am simtit ca "fiind centrata, totul in jurul meu se echilibreaza" am avut o intuitie fantastica, dar in care nimeni nu era dispus sa creada. Am aflat ca multe din lucrurile pe care le-am simtit si le-am tinut pentru mine atata timp, sunt in fapt parte a realitatii si pot fi exprimate.

Apoi am avut un vis cu o seara inainte: eram la o ferma si doi barbati, doi frati cred, aflati la varsta maturitatii, mi-au oferit sa gust din vinul lor, un vin care castigase un premiu prestigios, era clasat ca un vin campion, dar care nu putea fi realizat decat intr-un singur butoi mare pentru ca daca se producea mai mult odata isi pierdea distinctia si prestigiul, si i se anula medalia. Era un vin special care trebuia facut numai in cantitati mici pentru a isi pastra fragranta si calitatile. Am luat si am gustat, era rosu-roze si avea un gust nici dulceag, nici amarui, nici sec... l-am mirosit intai, apoi am constatat ca avea un buchet complet. Era gustos, fara sa fie un cuceritor, te lasa sa il descoperi treptat. Mi-a placut, desi initial nu credeam ca vai fi pe gustul meu.

Apoi a mai urmat ceva dar trebuie sa imi amintesc...

Cred ca inainte de a fi la ferma s-a intamplat.. eram cu o prietena, care putea sa fie verisoara mea A. dar era totusi altcineva. Era gravida, mergeam pe strada unde am copilarit si in dreptul curtii intreprinderii care se afla acolo, unde era inainte o mica parceluta de pamant neingrijita pe care crescusera foarte multi maci, a intrat in spatele gardului, era noapte si am patruns ca intr-o padure. Ne-am oprit la o casuta unde am cerut voie femeii care a iesit sa ne lase sa stam acolo afara langa casa ei, ca prietena mea sa nasca. Si ea a acceptat, desi mi se parea pana si mie ciudat si am inceput sa ii explic ca prietena mea nu doreste sa nasca la spital... nu are incredere. Cumva era o poveste cum ca doctorii ar fi dorit sa ii faca avort, sau pur si simplu nu era natural sa nasca la spital... o combinatie de idei. In cele din urma am lasat-o in grija femeii si am plecat catre spital, in caz ca se intampla ceva sa poata veni repede... Nu stiu ce am facut, dar cand m-am intors nascuse... apoi cred ca m-am pomenit la ferma cu vinul rar.

Iar aseara am visat ca statul doreste sa promoveze psihoterapia si psihologii si va cere tuturor medicilor de familie sa trimita pacientii la consultatii. Iar eu ma gandeam ca uite tocmai de aceea trebuie sa ma grabesc sa deschid cabinetul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Paypal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.