miercuri, aprilie 21, 2010

energii feminine

Cum de ne-am intalnit tocmai noi, doi ratacitori? Nu ne putem aseza, avem multe sa ne spunem, dar nu vom sta niciodata sa le impartim. Si acum mi-e greu sa stau intr-un loc, ma autoeduc sa raman linistita atunci cand cele din jur nu-mi mai vorbesc. Caut sa imi invat mintea sa gaseasca izvorul interior care umple lumea de sens si sa nu mai alerge in afara dupa el. Dar stau locului cu efort si mi-e teama de mine, ca-mi voi estompa trairile fata de ceilalti pentru a evada, pentru a fugi.

Viata bogata de atunci cand sunt singura trebuei sa o regasesc in a fi doi. Acesta este echilibrul, energiile mele sa curga in "vatra" construita in jurul meu, pentru a crea viata, pentru a innoi, a redefini. Yin si Yang.

Se spune ca barbatii isi apara teritoriul, dar eu cred ca de fapt doua femei nu pot trai in aceeasi casa, decat daca impartasesc aceeasi energie. Femeile au nevoie sa irige universul lor, sa investeasca propria energie, sa aduca propria forma in casa lor, in jurul lor. Sa aduca florile lor, culoarea preferata, micile obiecte simbolice, pietrele marii si scoici, frunze de toamna, muguri de pini, coji de portocale sau orice mic nimic iesit in cale care le aminteste ceva din interiorul lor. Micile bijuterii create de trairile lor care se manifesta atat de mult in forme. O forma inedita sa contina o noua energie abia nascuta. Cum altfel sa iti numesti sufletul feminin atat de putin legat de cuvinte. Nu ai nevoie de creatii uriase, de castele cu turnuri sofisticate, de noi stiluri de arhitectura, de picturi sofisticate, de formule si lucruri abstracte, ci de un mic suvenir, o reflectie a luminii, un anume miros, o anume nuanta, o miscare suava, un sunet dulce, un ras de copil... Creatia feminina e in momentul prezent, foarte intima, cursiva si rareori poate fi vorbita sau apuca sa se transpuna in ceva stabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Paypal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.