duminică, mai 12, 2013

vise

Multe vise. Pe majoritatea nici nu le mai tin minte.
Oricum Hall spunea ca nu este important sa le interpretezi sau sa le intelegi, functia lor este reglatorie si astfel isi vor juca oricum acest rol.
Conduceam o masina, dar de pe scaunul din dreapta si era ceva neobisnuit in modul in care mergea. Nu prea puteam coti stanga dreapta in voie, avea un fel de intarziere in comenzi. Insa, ma descurcam binisor. Era ca un fel de cursa sau ca si cum aveam de facut niste comisioane. O sosea lata, o cladire in al carui parter am intrat si am incurcat iesirea. Trebuia sa iau usa din fata si am luat-o spre stanga, apoi am intors masina si am iesit ca dintr-o parcare mai jos de nivelul solului, dar nu subterana. Langa mine era el pe scaunul din stanga, al soferului si ma intrebam de ce nu conduce el, ca se pricepe mai bine.
Apoi eram de fapt pe o motocicleta si conduceam destul de rapid si sigur. Facusem se pare multi kilometrii prin oras si ma gandeam "daca pui si cativa kilometrii facuti mai demult cu masina..." Parea ca era seara si trecusera ore intregi de cand fusesem in masina.

Mai de mult, am visat ceva straniu: ma uitam la parul lui A. care mi-a parut atunci a fi al lui M.,  dupa care semana cu parul grizonat al tatei, care de fapt era al lui. O confuzie totala si un par grizonat, un sentiment de implacabilitate a trecerii timpului peste oameni. Trist.

Acum 2 nopti, eram la nunta mea. In Antalya, intr-un hotel mare. Totul fusese frumos si ne grabeam sa mergem spre camera, pe care o inchiriasem intr-un alt hotel mai ieftin, dar care ne placea. Am mers acolo si am vrut sa facem un dus amandoi, dar a curs peste noi apa sarata. Apoi eram in mare, parca in mijlocul marii, inotasem sau survolasem parca kilometrii intregi, peste un monument ca un templu la suprafata marii, apoi un mic orasel ca un resort din Tailanda, apoi asteptam in mijlocul marii un vapor de croaziera si am sarit imediat la bordul lui, direct in piscina unde era o petrecere. Si piscina avea tot apa sarata. Era noapte si erau lumini si muzica. Apoi, eram de fapt sau ajutam la planificarea nuntii altcuiva, vedeam albumul ales sau invitatiile ca  niste imagini alb negru, apoi in acelasi hotel nunta si le dadusera inclusa in pret camera in hotel pentru noaptea nuntii. Iar noi am pornint iar peste mare si peste stanci ciudate sau monumente iesite din apa, era si P. de data asta. Asteptam vaporul si atunci m-a bufnit rasul, pentru ca peste tot nu era decat apa sarata si imi aminteam ca pana si dusul era cu apa sarata. M-am trezit din somn razand si spunand "si dus am facut cu apa sarata". Si am ras mult :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Paypal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.